آیا می دانید چه خطراتی در کمین رانندگان است؟
آنچه که رانندگان بايد بدانند!
اگر شما هم به دليل شغلتان دچار اضافه وزن و چاقی شده ايد، مطلب زير را بخوانيد
هانيه جباريان مشاور تغذيه و رژيم درمانی:
هیچ شغلی را نمی توانید نام ببرید که فاقد استرس و مشکل باشد اما بعضی از مشاغل به سبب شرایط و ویژگیهایشان، بیشــتر افراد را در معرض استرس و اضطراب قرار می دهند. «رانندگی» یکی از آن مشاغل است. رانندگی آن هم برای ساعات طولانی، در یک آب و هوای آلوده و یک شهر پرترافیک و پرتردد، نیازمند یک سری ملاحظات و تمهیداتی اســت که در صورت عدم رعایت آنها فرد می تواند در معرض بسیاری از خطرات و بیماری ها قرار بگیرد. در ادامه به بررســی انواع مشــکلات و بیماری هایی که ممکن است رانندگان در درازمدت با آنها مواجه شوند، پرداخته شده است. با ما همراه باشید.
چاقــی و اضافــه وزن، مــادر تمام بیماری ها
کاهش فعالیــت بدنی و نشســتن، آن هم برای مدت زمان طولانــی یکی از مهمترین علل افزایــش وزن و چاقی اســت. به ویژه اگر رعایت خاصی در مصــرف مواد غذایی هم وجود نداشته باشــد. اولین راهکار برای پیشــگیری از اضافه وزن و چاقی یا کاهش وزن آن است که به یک مشاور تغذیه مراجعه کنید و ایشــان با توجه به شیوه زندگی شما و زمان بندی روزانه تان یــک برنامه غذایی مناسب را طراحی کنند تا با رعایت آن نکات هم از یک تغذیه مناســب بهره مند شوید و هم بتوانید یک قدم اساســی را در کاهش یا کنترل وزن اضافیتان داشته باشید.
پرفشاری خون و بیماریهای قلبی عروقی
یکــی از اولیــن و مهمتریــن خطراتی که رانندگان را تهدید می کند، پرفشاری خون و پیامد آن ابتلا و پیشرفت بیماری های قلبی – عروقی است. اســترس بیش از حد کاری شــاید یکی از مهمترین ریسک فاکتورهای ابتلا به پرفشــاری خون باشد. به ویژه زمانی که فرد سابقه خانوادگی این معضل را داشته و ضمنا هیچ توجهی هم به وضعیت و کیفیت تغذیه خــود نکند و مبتلا بــه اضافه وزن و چاقی هم باشــد، احتمال به وجود آمدن آن بسیار بیشتر اســت. برای جلوگیری از وقوع اینچنین خطراتی در اولین گام آرامش خود را حین رانندگی حفظ کرده و با رعایت اصول تغذی های مناســب در کنترل و پیشگیری از پرفشاری خون خود کوشا باشید.
مشکلات تنفسی و درگیری ریه ها
همه ما کــه در آب و هوای آلــوده زندگی می کنیم، به ویــژه رانندگان در معرض ابتلا به مشکلات تنفسی هستیم. برای پیشگیری از بــروز اینچنین خطراتی الزام اســت که رانندگان به طور منظــم تحت چکاپ های سالیانه از نظر مشکلات تنفسی قرار بگیرند. استفاده از ماســک حین رانندگی میتواند مانــع از ورود این آلاینده ها به بدن شــود. همچنین برای خروج هرچه سریعتر این مواد از بدن به رانندگان توصیه می شود که به طور متوسط روزانه 2 تا 3 واحد از گروه لبنیات را مصرف کنند. در اینجا بیان این نکته ضروری به نظر می رسد که مصرف دخانیات توسط راننــده می تواند نقش دوچندانــی در بروز مشکلات گفته شده داشته باشد.
بروز سنگ کلیه و مشکلات کلیوی
در دسترس نبودن دستشویی، بسیاری از رانندگان را بر آن می دارد که تا جای ممکن از خوردن مایعات به ویژه آب در طول روز خودداری کنند. دریافت کمتر از نیاز مایعات در طول روز، یک خطر جدی برای کلیه ها محسوب می شود. علاوه بر آن، بروز بسیاری دیگر از مشکلات از جمله ابتلا به سنگ های کلیه و مثانه می تواند به دنبال مصرف پایین مایعات و داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به این مشکلات در افراد رخ دهد. به این منظور توصیه می شود که حتمــا در طول روز در حــدود 8 تا 10 لیوان آب مصرف شــود و در صورت نیاز به دستشویی هم، به ســرعت این نیاز مرتفع شود، چراکه نگهداری طولانی مدت ادرار و عدم تخلیه مثانه می تواند مشکلات دیگری را نیز به وجود آورد.
ییری زودرس پوست و ایجاد لک های پوستی
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مستقیم نور خورشــید، آن هم به ویژه اگر هیچگونه تمهیداتی برای محافظت از پوست صورت نگرفته باشد، بسیار خطرناک است. نکته حائز اهمیت آن اســت که نیمه چپ بدن بیشــتر از نیمه راست در معرض خطر نور مستقیم خورشید قرار دارد؛ چراکه اغلب رانندگان دست چپ خود را اغلب از پنجره بیرون میگذارند و ضمنا نیمه چپ صورت نســبت به نیمه راســت صورت بیشتر در معرض تابش نور خورشید است. بــه ایــن منظــور اســتفاده از لباسهای آستین بلند، دستکش و کلاه حین رانندگی ضروری به نظر می رسد. علاوه بر آن، باید رانندگان حتما از کرم های ضدآفتاب و محافظت کننده پوســت بهره ببرند و ضمنا هر 3 تا 4 ساعت یک بار طی روز این کرم ها را تجدید کنند تا اثرات محافظتی آنها باقی بماند.
خشکی و سوزش چشم
پر واضح است که قرارگرفتن، آن هم برای ساعات طولانی در آب و هوای آلوده می تواند برای چشم ها نیز خطرآفرین باشد. از این رو شست وشوی صورت با آب تمیز و همچنین بهره گیری از قطره های استریل چشمی و اشک مصنوعی در مــوارد خشــکی و سوزش چشــم ضروری به نظر می رسد. همچنین لازم اســت که راننــدگان از عینک های آفتابی مناسب که مانع از ورود اشعه یو وی به چشم می شود، بهره بگیرند.
منبع: نشریه همشهری
سلام
واقعا با توجه به این همه خطرات، به رانندگان تاکسی نباید سختی کار تعلق بگیره
سلام
بله رانندگان تاکسی واقعا سختیهای زیادی در کار دارند.